fredag 24 december 2010

Årets julklapp!

Årets julklapp blev inte en iPad utan en liten Pied-à-terre på Manhattan! Det låter helt galet, jag vet, med vi har under ett års tid letat efter en lägenhet att köpa i NYC. I våras var vi runt på lägenhetsvisningar i Brooklyn och var helt övertygande om att det var där vi skulle slå till. Så blev det inte, vi hittade vår lägenhet i Harlem, närmare bestämt i Spanish Harlem, även kallat El Barrio.


I söndags, med pirr i magen, gick vi till Madison Avenue från vårt hotell uppe på Malcom X Blvd för att möta upp vår Buyer Agent Jennifer och få nycklarna till en lägenhet vi endast sett på foto. Det var som att gå på en Blind Date, tänk om det inte klickar!

Men det sa klick!Jennifer visade sig vara en riktigt omtänksam lägenhetsmäklare och trevlig person och hade till och med varit förbi Duane Read och köpt oss inflyttningspresent, ett Start Up Kit med rengöringsprylar, toapapper, godis och dricka.


Maken och Jennifer på husets gemensamma takterass.


Så nu har vi adress Madison Avenue och visst det låter tjusigt! Du får tänka att gatan är lång och det välputsade Mad Men området ligger ca 70 kvarter neråt Manhattan. Här i El Barrio är det en härlig mix av puertorikaner, Afro-americans och nu ett par svenskar till (jag har dock inte sett röken av varken Nina Persson i A Camp eller Marcus Samuelsson). Läget är det bästa, ett kvarter från övre delen av Central Park. När man går ut ur vår port ser man parken och Harlem Meer. Så nära att jag kan hoppa på ett ben hela vägen!
 
God Jul!

1 kommentar:

  1. Stort grattis! Verkar vara en riktigt bra insvestering och framför allt helt passande för er New Yorkofiler. ;)

    SvaraRadera