måndag 27 december 2010

Juldagen i bilder


Här i New York är det mesta stängt på juldagen och vi passade på att ta en promenad ner till 5th Avenue och Rockefeller Center för att titta på granen och julskyltningen. Den idén var vi inte ensamma om.


Här vid Rockefeller Center kan man säga är New Yorks julepicentrum. Här hittar du den stora julgranen (lite skabbig kan jag tycka), julutsmyckning i form av stora uniformsklädda dockor (känns lite som ett danskt påfund) och den berömda isrinken som folk köar till för att få halka runt på skridskor.


På 5th Avenue har de stora märkesjättarna tävling i julskyltning, Tommy Hilfiger kör med posh rosett.


Fendis tusentals lampor i form av skärp med jättespännen är nog vackrare i skymning än nu mitt på dagen.


Cartier har slagit in hela sitt hus i en stor röd rosett.


Vid Rockefeller ligger min favoritaffär Anthropologie som har fått till en fin julskyltning.


När vi fått nog av att köa oss fram på 5th Avenue så släntrar vi vidare uppåt Broadway och västra sidan om Central Park. Här är det behagligt mycket folk och inga turister. Fullt av trevliga delis och kvartersrestauranger.


Vi äter brunch på Westside Restaurant och tittar på locals. Jag har inte varit så mycket på västra sidan om parken tidigare och inser att jag missat ett område som är väldigt charmigt och i klass med SoHo nere i downtown.


På hemvägen tar vi tunnelbanan från 81th Street upp till Harlem på 110th och hela tunnelbanestationen är dekorerad med evolutionen på grund av att Naturhistoriska museet ligger här ovanför.


Vi promenerade hem förbi Harlem Meer och The Charles A. Dana Discovery Center som mer ser ut som ett hem för jultomten.


Juldagskvällen tillbringade vi i vår lägenhet med att äta ett "julbord" bestående av det vi hittade på en deli/mataffär i går efter julklappsshoppingen.

2 kommentarer:

 1. Jag som just sitter och längtar tillbaka till NY, där jag och sonen var i september-oktober, blir ju sjuk av dessa bilder...!
  Åhhh, vad fint och mysigt!!!!!!
  Måste se NY i juleskrud någon gång :-)
  Vad fick ni ge för en sådan lgh som ni köpt?
  Grattis till bra köp!

  SvaraRadera
 2. Hej My Secret,
  Vi har köpt 1BR lägenhet som en investering och fick betala ungefär vad en 1:a i Stockholms innerstad kostar i dagsläget. USA:s lägenhetsmarknad är verkligen på botten och det är köparens marknad just nu. Så slå till om du har möjlighet! ;D

  SvaraRadera