lördag 25 december 2010

Queen of Soul Food

Foto: www.sylviasrestaurant.com

Sylvia's Soul Food Restaurant här i Harlem är så berömd så att den finns utmärkt på Google Maps som kulturminnesmärke. Vi passade på att äta middag en kväll hos Sylvia's när vi bodde på hotell i början av veckan uppe på samma gata, Lenox Avenue.

Foto: www.sylviasrestaurant.com
Sylvia Woods startade sin restaurang i början på 60-talet och är nu rikskänd som Queen of Soul Food. Som det ofta blir i USA (som ständigt vill bygga på sin korta historia) har Sylvia's blivit en institution för Söderns Soul Food som är energirik mumsig mat långt i från dieter som LCHF eller GI.

Foto: www.sylviasrestaurant.com

Här kan du beställa in en grillad kyckling serverad på en gigantisk belgisk våffla eller Bar-B-Que Ribs med Collard Greens och en rejäl klick Garlic Mashed Potatoes on the side.


Vi åt och drack gott och avslutade middagen med att dela på en bit Red Velvet Cake eftersom vi var så mätta. Jisses, vi klarade inte ens att få i oss halva kakan. Men god var den!


Matsalen som vi åt middag i var väggarna fyllda av foton på kända människor som genom åren passerat Sylvia's Soul Food Restaurant. Så även Bill Clinton som skickat Sylvia ett hyllningsbrev för 40-års jubileumet 2002 (och samma dag som min födelsedag!).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar