tisdag 15 november 2011

Williamsburg and The Brooklyn Flea

I söndags tog vi East River Ferry från Pier 11 nedanför Wall Street ($4 enkel biljett) och åkte över till Williamsburg i Brooklyn. En trevlig liten utflykt som jag verkligen kan rekommendera. Det var några år sedan jag var där senast så det var ett kul återseende.

Det har byggts nya lyxiga bostäder längst vattnet så det är nog bara en tidsfråga innan alla konstnärskollektiv har flyttat vidare till nästa oexploaterade industriområde.

Vi passade också på att besöka en av Brooklyns Fleamarkets som ligger fint beläget vid vattnet precis där färjan stannar i Williamsburg. Om en dryg vecka flyttar marknaden inomhus in i den gamla bankhuset One Hanson Place i centrala Fort Green, Brooklyn.

En del av marknaden är en matmarknad som har det fyndiga namnet Smorgasburg. Här kan du få dig en matbit eller köpa med dig hem en bit ost, nyrostat kaffe, bröd eller något annat närproducerat.

Allt såg väldigt gott ut och det är hög kvalité och allt är organic förstås. Så se till att åka hit hungrig.

Tillbaks till Manhattan promenerade vi Williamsburg Bridge tillbaka. En bro som är ca 3 km lång och används flitigt som motionsslinga för joggare och cyklister.


3 kommentarer: