onsdag 21 augusti 2013

3 x ungkarlslya

Det är lätt att ha en förutfattad mening hur en ungkarlslya är inredd, typ svart lädersoffa, soffbord i rökfärgat glas, grå satinlakan i vattensängen och så vidare ... men här kommer tre helt andra stilar, alla personliga, snygga och lokaliserade till New York. Förstås!

Om jag får sortera i stilordning så börjar jag med Bohemen Michael Allen, formgivare och hantverkare med förkärlek för gips och samlande, framför allt samlande av gröna växter.  

Se mer av Michaels härliga hem i East Williamsburg, Brooklyn och läs en intervju här.

Fransmannen Jean-Marc Houmard är krögare och driver den nya populära krogen Acme. Jean-Marcs mysiga bachelor pad ligger i fina Greenwich Village och hans altan till lägenheten är att dö för! Som ungkarl kan han kryssa för soffbord i glas, dock ej rökfärgat.

Läs mer och se hela hemmet (och lite av krogen) här.

Om de två herrarna här ovan har personliga lägenheter så har nog Dean Di Simones lägenhet, eller snarare SoHo-loft (med 17 fönster!) en mer tillrättalagd och stram hårt hållen stil där ordet design verkar vara ledordet.

Dean Di Simon är grundare och VD för designbyrån Tender Creative och även investerare i den virtuella auktionshuset Paddle8 och Tokyobike en japansk cykel och livsstilsvarumärke. Läs mer och se hela snygga loftet här.

Jag hittade ungkarlarna hos stilbloggen Freunde von Freunden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar