lördag 14 september 2013

Coney Island off-season

I går fick jag äntligen komma till Coney Island för första gången! Att åka dit en sen fredagseftermiddag när septemberluften bjuder på +26 celsius och med of season-känsla var helt rätt val.

Sommartid så är den breda vita sandstranden öppen för bad och sol.

Nathan's säljer wienerkorv och har blivit en kulturinstitution. Coney Island präglas av denna kända profil och deras varmkorv-ätar-tävling på 4th of july är en höjdpunkt under året.

I år vann Joey "Jaws" Chestnut med att äta 69 korvar på 10 minuter. Sonya The Black Widow" Thomas vann damklassen med 36 och en 3/4 korv. Wow, imponerande!

Efter att flanerat på den långa träbelagda boardwalken så tog vi vätskepaus hos Paul's Daughter. Ett ställe som känns mer som vi befann oss på amerikanska västkusten än östkusten. Bara det att du kan beställa in en tallrik musslor till ölen spär på känslan.

Så här i september är nöjesfältet endast öppet på helger, det är värt att tänka på ifall du bespetsat dig på att åka ett par turer i Wonder Weel eller i den gamla berg och dalbanan som är byggd i trä.

Filminspelning pågår. Snart på en reklamfinansierad TV-kanal nära dig. Att ta sig till Coney Island tar ca en timme från Manhattan. Tunnelbana D, F, N och Q tar dig raka spåret.

2 kommentarer:

  1. Härligt att få hänga med på dina äventyr i en paus i arbetet så här en måndagsförmiddag... Älskar dina bilder och beskrivningar!

    SvaraRadera
  2. Tack Lillis, du är mitt största blogg-fan!

    SvaraRadera