onsdag 16 oktober 2013

Get the real thing!

Här kommer ett litet New York tips – åk till Bronx! Se det riktiga Little Italy! Gå INTE på Mullberry Street i China Town, det är en turistfälla. Gör som Borgmästare Bloomberg, ta tricken till Bronx och ät italienskt på Arthur Avenue. Jag var där nu i september och det kändes verkligen som att komma till ett litet Italien, fullt med restauranger, bagerier och små butiker.



Maken och jag passade på att få oss några färska ostron till livs utanför en fiskaffär innan vi letade oss vidare till en sidogata och till slut hamnade på Antonio's Trattoria. Här var restaurangen fylld med italienska familjer och ljudvolymen hög. Bordet bredvid oss satt det fyra par som högljutt delade med sig av varandras brister och tillkortakommanden. Det var så nära Soprano-family-feeling man kan komma och ruskigt kul att lyssna till.

När vi skulle ta oss där ifrån så fick vi rådet av restaurangägaren att inte snedda över parken för att komma till närmaste tunnelbana. "NO, NO, DO NOT take a walk to the subway, take a cab or the bus, trust me, I live here!" Vi tog bussen till närmaste station och kände att det antagligen var ett bra råd och en dålig idé att gå i parken efter mörkrets inbrott. Skönt att komma tillbaka till East Harlem, här kryllar det i alla fall av poliser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar