måndag 8 september 2014

Station Amstelveen

Hallå där, det blev lite längre paus på min blogg än vad jag hade tänkt. Men nu är jag tillbaka och startar upp med en tillbakablick på sommaren och först ut blir min resa till Amsterdam och till förorten Amstelveen som ligger ca 7 kilometer utanför city.

Här bor min barndomsvän Katti med sin familj i ett vackert gammalt stationshus. Katti har stora planer. Nu när barnen mer eller mindre flugit ur boet så ska här under hösten startas ett bed & breakfast och inte nog med det, Katti har också en floristexamen i bakfickan så då passar hon på att öppna en blomaffär också. När jag om min gode vän Klara kommer till stationen så råder det total renoveringscirkus i varenda rum! Här ska det snart stå klart fyra gästrum med eget badrum, blomaffär och så en inredningsbutik. Här följer en bildkavalkad, tömd ur min mobiltelefon. Håll till godo!

Bredvid väntsalen ligger detta vackra rum som tidigare var tågstationens biljettförsäljningskontor. Här kommer det inom kort öppna en blomaffär. Just nu är det mer en förvaringspalts för möbler, lösa prylar och ett och annat husdjur.

I ett hörn står skylten jag hjälpt Katti med, snart ska den upp på fasaden utanför entrén. På stolen sitter katten Morfen (ja, hon heter så) och funderar över tillståndet.

Där divanen står ska det stå en kassadisk och till höger om dörren ett kylförvaring för snittblommor. Med ca 10 meter till tak så kan det inte bli annat än en fantastisk affär för blommor.

Rummet bredvid blomaffären är stationens gamla väntsal. Här renoveras det för att öppna en inredningsbutik som en granne på gatan ska driva. Husets labradortik Ziggy verkar trivas bra i byggdammet.
Den gamla biljettluckan finns bevarad och från husets vardagsrum som tidigare var ankomsthall ser du rakt in i den blivande blomaffären.

 Stationen kryllar av husdjur, här ligger katten Morfen i min säng.

Den senaste familjemedlemmen är den bedårande schäfervalpen Ronja.

Morgonstund har guld i mun med Klara och Ronja i köket.

 Lite pyssel och fix i trädgården.

Här sågas det till en vasprofil som ska sitta i ett hallfönster på övervåningen. Här ligger Ernst i lä kan jag säga, Katti är full av idéer!

 Trött liten Ronja har somnat nästan i vattenskålen i köket ...

Eftermiddagshäng i trädgården. Det lilla huset bakom Katti och Klara är stationens gamla toaletter. Där kommer det snart finnas kontor och ateljé när allt är färdigrenoverat.

 Middag på gång i det mysiga köket

Stationshuset från utsidan. Den gamla järnvägen är bevarad och på helgen går ett väl bevarat museumtåg förbi.

Här hänger B&B-skylten på plats i väntan på gäster.

I stationens källare bor Jamie (han heter inte Oliver i efternamn), han är utbildad kock från England och hjälper till med maten. Här tillagas en butternut squash fennel and spinach lasagne.

Bed & Breakfast värdinnan pustar ut ...

Så även Ziggy.

 Stationshuset från trädgården.

Kattis lilla trädgårdsinstallation får bli avslutningsbilden på detta husbesök. Jag återkommer med hur det blev när allt är klart och information om Station Amstelveens Bed & Breakfast ifall du är sugen på att boka några nätter. Kanske när tulpanerna i blomdistriktet bredvid Amstelveen står i full blom?3 kommentarer:

  1. Åh! Ser ut att vara ett härligt ställe!
    /Karin LG

    SvaraRadera
  2. Karin och Sofia, Det ska jag hälsa Katti och det är lätt att bli kär i ett hus som det här. Ska bli spännande att åka tillbaka och se hur det blev efter renoveringen.

    SvaraRadera